A fost mult, mai e putin.

Peste exact o luna (sau chiar mai putin, daca ne hotaram sa plecam de vineri) ne asezam la marginea drumului, intindem mana si speram sa gasim cat mai repede “ocazie” spre Norvegia. Plecam sa ne vedem visul cu ochii! Plecam cu autostopul sa vedem Aurora Boreala.

Probabil ca ati vazut infograficul asta si stiti traseul, dar o sa incerc aici sa il detaliez putin. In drum spre unul dintre cele mai frumoase spectacole pe care le poate oferi natura, Aurora Boreala, o sa trecem prin:

  • Munchen – Eu am fost si anul trecut acolo, la Oktoberfest. Anul acesta mai dam o tura, ca sa vedem daca berea are acelasi gust. Oricum orasul este superb in perioada asta, foarte aglomerat si gatit de sarbatoare. Oricine ar trebui sa vada Munchenul acum.
  • Oslo – Anul trecut am fost cu pluta, proiect inspirat de aventura tatalui lui Ivo, care a fost inspirat la randul lui de experienta unui norvegian care a traversat Pacificul pe o pluta numita Kon-Tiki. Ei, pluta asta chiar exista. Mergem in Oslo sa vedem Muzeul Kontiki.
  • Aurland – Una dintre atractiile mele preferate din Norvegia, dupa Aurora Boreala, sunt fiordurile. Mi-am dorit intotdeauna sa le vad. Mi se par maiestuoase si spectaculoase. Pe langa asta, cand vom pleca din Aurland vom trece prin cel mai lung tunel din lume, tunelul Laerdal.
  • Tromso – Acest oras este un centru universitar si cultural. Dar mai mult de atat, este unul dintre locurile de unde poti vedea cel mai bine Aurora Boreala. Plus ca este extrem de frumos.
  • NordKapp – destinatia noastra, este cunoscut ca fiind cel mai nordic punct al Europei. Este dincolo de Cercul Polar de Nord, si va fi o aventura sa ajunge pana acolo cu autostopul. Dar sunt sigur ca va merita.

Cam asa va arata toata aventura noastra. Una pe care merita cu siguranta sa o urmariti (asa ca folositi butoanele din drepta, sus).

Insa nu e tot. Avem o multime de surprize pregatite, avem in plan sa facem cateva lucruri misto de care sa va bucurati toti. Dar le vom dezvalui cand va fi vremea.

Pana atunci, stay tuned!

PS: Daca este cineva care vrea sa ne sustina, sa scrie un articol despre expeditia noastra sau sa puna un banner la el pe blog, lasati un comentariu sau scrieti-mi la ihearlights[at]gmail.com.

PPS: Daca stiti branduri interesate sa sustina o astfel de aventura, let us know. :D

Tags: , , , , , , ,