Inca nu m-am hotarat exact cand plec cu autostopul spre Asia. Dar o sa o fac candva dupa luna iulie. Pe la inceputul lunii, pe la mijloc, sau, de ce nu, exact dupa ziua mea (care e pe 29). Ma gandeam sa dau un party mare, la care sa invit toti cunoscutii, iar a doua zi, mahmur, sa ies in capatul Bucurestiului si sa intind o mana. Sa ma urc in prima masina cu frica si sa las in spate prieteni, familie, confort si liniste pentru cateva luni pline de aventura.

Momentan nici nu stiu sa apuc spre Asia. Oare sa o iau spre rusi? Mi se pare un traseu poate mai greu (dar mai usor din puncte de vedere al vizelor), insa parca nu am ce vedea pe acolo. Nu ca rusii nu au o tara faina (bine, nu pot sa spun cum e, n-am fost pe acolo), dar nu stiu de ce, nu ma atrage atat de mult incat sa petrec peste 7000 de km pe acolo. Insa asa am facut planul initial.

Cu autostopul spre asia traseu 1

M-as duce in schimb in Turcia, sa vad Istanbulul, sa strabat Armenia si Azerbaidjanul si sa trec marea Caspica cu feribotul. Apoi sa incep sa urc spre nord prin stanuri (Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan si Kazahstan). Am citit cartea lui Mihai si m-au fermecat parca locurile alea. Vreau sa experimentez si eu aceste meleaguri.

Apoi am iara o dilema. Sa trec putin in Rusia, iar apoi sa sar direct in Mongolia unde, desi o sa fie al naibi de greu sa ajung la Ulan Bator pe ruta asta, sunt sigur ca o sa am parte de super peisaje si experiente, sau sa merg prin mama Rusie pana la Baikal? Mi-a zis Timo ca acolo la Baikal ar fi ceva insula foarte misto pe care e musai sa o vad.

Oricum, stiu ca dupa ce am ajuns in Ulan Bator, traseul e destul de clar: o iau spre sud, prin China, spre Vietnam, Laos, Cambogia, Thailanda, Malaesia si Singapore.

Mai sunt peste 180 de zile. Cu siguranta traseul meu se va schimba de 1000 de ori pana atunci, voi adauga locuri pe care vreau sa le vizitez. Pana atunci insa mai am o multime de lucruri de pus la punct. Pasaport, vize, bani, echipament. Plus ca trebuie sa imi dau seama exact cum vreau sa povestesc experienta asta si ce vreau sa rezulte in urma ei. O carte, un documentar, sau ambele? Oare o sa pot sa scriu live (oarecum) pe blog?

E dezordine mare in gandurile mele, insa e o foaie pe perete care cat de cat aseaza totul pe caprarii!

Asia Trip plan

 

Tags: , , , , ,