calatorind-30000km-cu-un-tuk-tuk

Ai avut vreodata sentimentul ala cand ai citit sau ai vazut ceva si ti s-au aprins niste beculete? S-au facut niste conexiuni in mintea ta care ti-au spus ca trebuie sa faci lucrul ala indiferent cat de nebun pare.

Citeam despre Mongol Rally pentru ca aveam niste prieteni care voiau sa mearga acolo, si pe site-ul The Adventurist am descoperit o alta aventura nebuna. Cu tuk-tuk-ul prin India, 3000 km pentru a descoperi tara asta. Nu am ramas impresionat de cursa in sine, sau de traseu, sau de tara. Am ramas impresionat ca o masinuta cum este tuk-tuk-ul te poate duce prin locuri la care nu te astepti.

Asa ca m-am indragostit de ea. Si a inceput in capul meu sa incolteasca o idee: cum ar fi ca in loc sa faci autostopul pana in Thailanda, sa pleci cu un Tuk-Tuk din Romania pana in Thailanda?

In primul rand mi s-a parut si mie ca e o nebunie, ceea ce a impulsionat ideea sa creasca si sa prinda radacini in mintea mea. Asa ca m-am pus din nou pe facut research: oare ma poate duce o astfel de masinuta prin locuri extreme? Prin Mongolia, Rusia, China? Prin locuri unde drum este de fapt o fasie de pamant mai batatorita?

Se pare ca da. Am descoperit niste britanici care au facut inconjurul lumii cu un tuk-tuk (si au intrat in Cartea Recordurilor cu asta), si niste finlandezi care au plecat din Thailanda si vor sa ajunga in Finlanda cu masinuta asta. Deci se poate.

Asa ca ideea a crescut mare in capul meu. Atat de mare incat am inceput sa ma gandesc serios la toate aspectele, sa le pun pe foaie, sa fac bugete, trasee, scenarii, necesar de lucruri, plan de media, parteneriate, sa fac o prezentare si sa caut sponsori.

30.000 km intr-un Tuk-Tuk pana in Thailanda suna a poveste care merita spusa. Este o aventura extrema, plina de adrenalina si de necunoscut, care o sa ma solicite pana peste limita. Tocmai de aia vreau sa o fac. De aia mi-am dat demisia si mi-am deschis firma asta numita “Viata mea”, iar asta e primul proiect important pe care il am la acest nou job.

Mai jos gasiti o prezentare a proiectului. Pe care va rog sa o dati mai departe celor care credeti voi ca sunt interesati in a sponsoriza un astfel de proiect.

Bineinteles, orice sfat, incurajare, feedback constructiv sau un binemeritat “Nebunule!” sunt bine primite!

Tags: , , ,