In ultimele luni am tot incercat sa gasesc sponsori care sa ma sustina in nebunia asta a mea de a ma intoarce din Thailanda cu un tuk tuk, pe calea solului. Unii au zis ca o sa fie alaturi de mine si chiar au fost, altii m-au refuzat sau n-au mai raspuns la emailuri.

Dar nu asta a fost problema, ci alta. Ca sa treci prin China cu o masina proprie, trebuie sa treci prin chinurile birocratiei, iar apoi, prin chinurile unor taxe destul de mari. Asta pentru ca ei te obliga sa iti inmatriculezi masina in China, sa iti iei un permis de conducere chinez, sa ai mereu un ghid local dupa tine, si, bineinteles, sa le spui dinainte incotro te indrepti si pe unde, ca nu ai voie sa mergi unde vrei tu. 16 zile de tranzit in China cu tuk-tuk-u, respectand cele de mai sus? 7000 de euro. Asta fara cheltuielile mele.

Am cautat idei si variante de a transporta cumva tuk-tuk-ul in Kazahstan, dar costurile se invart tot pe acolo. Apoi am cautat un traseu alternativ, prin sud. Cu un Myanmar instabil inca, cu granite inchise pe parcurs, mi-am dat seama ca imi e imposibil sa duc la bun sfarsit toata aceasta nebunie. Da, as putea sa tot transport tuk-tuk-ul peste o granita si alta, dar nu ar fi fost la fel.

Uneori doar franturi din vise se implinesc

Dar n-am renuntat. M-am adaptat. Astfel ca proiectul s-a transformat. Nu o sa ma mai intorc cu un tuk-tuk din Thailanda. Insa o sa conduc unul pentru cateva luni in Asia de SE. O sa merg acolo, o sa inchiriez un tuk-tuk, iar apoi o iau la plimbare prin Thailanda, Laos, Cambodgia si Vietnam. Apoi ma gandesc sa merg spre India, sau Japonia. Sau alte locuri care or sa imi faca cu ochiul cand o sa fie cazul.

Momentan fac research incotro sa ma plimb prin tarile astea. Sunt fascinat de parcurile nationale din Thailanda, care sunt adevarate bijuterii ale naturii. De exemplu, Erawan.

Deep forest Waterfall in Kanchanaburi, Thailand

Planul este sa plec la inceputul lui Decembrie. Ca sa prind si eu, asa cum am visat dintotdeauna, un revelion in pantaloni scurti.

Stiu, totul s-a transformat si de la o idee nebuna si de neconceput s-a ajuns la o idee la fel de nebuna si de frumoasa, doar ca mai scurta si care se intinde pe o distanta mai mica. Asta e, important este sa nu renunti la vis si sa ai puterea sa stii cand trebuie sa te adaptezi.

Multumesc celor de la Biroul de Turism al Thailandei pentru sustinere si pentru ca au incredere in mine! Mada, Bogdan, ma inclin!

[foto via]

Tags: , , , , ,