Ultima oara cand am urcat pe munte a fost acum aproape un an (de fapt, cred ca acu exact un an…sau pe acolo). Atunci am urcat la cabana Valea Sambetei.

Astazi, alaturi de niste prieteni, si in ciuda codului galben-portocaliu de zapada si viscol, plecam spre Cabana Dochia, situata in Muntii Ceahlau, la o altitudine de 1750m, intre  virfurile Lespezi (1 805 m) si Bitca Gheodon (1 845 m), si este prima cabana turistica construita in Carpatii Rasariteni (inaugurata in 1914). Intai o sa oprim la Onesti unde innoptam, mai luam niste prietnei de acolo, iar apoi, maine dis-de-dimineata incepem ascensiunea.

Da, stiu ca suna de parca ma duc pe Himalaya, insa pentru mine fiecare astfel de experienta este una care ma bucura si ma entuziasmez de fiecare data cand pot sa scap de rutina orasului. Imi place sa fac lucruri putin periculoase (sau mai mult, depinde de situatie), de aceea nici nu ma sperie temperatura scazuta, codul portocaliu de ninsoare sau faptul ca n-am mai fost pe munte de un an si poate nu o sa imi fie usor sa urc pana acolo.

Anyways, revin cu poze, impresii, preturi si informatii legate de cabana saptamana viitoare, cand m-oi intoarce, sper eu, sanatos!

Cateva poze de la cabana, ca sa stiti de ce am ales sa mergem acolo :D

dochia 3 Andrei Alboae

dochia 1 - mircea Bezergheanu

dochia 2 - Chirobocea Nicu

Un weekend plin de aventura va doresc si voua!

[foto 1 – Mircea Bezergheanu, foto 2 – Chirobocea Nicu, foto 3 – Andrei Alboae]

Tags: , ,