De ceva vreme am prins mare drag de snowboard, desi nu am apucat sa ma dau foarte mult. Prima oara mi-a pus placa in picioare Alin, un prieten care e instructor de snowboard in Poaiana Brasov. M-am dat pe Bradu in ziua aia de mi-au iesit ochii din cap. Dar mi-a placut si am continuat.

D. e si ea foarte pasionata de snowboard. De fapt, e una dintre gagicile pe care le cunosc si care se dau extrem de bine pe placa.

Ei, ce pot face 2 impatimiti de snowboard vara, cand nu e zapada, dar parca totusi ar avea nevoie de ceva adrenalina?

Pai, se duc in Poiana Brasov sa experimenteze mountainboarding-ul, un sport de care am auzit cu putina vreme in urma. Placa de mountainboarding este ca o placa de skate cu roti mari. Un fel de monster truck al skateboardurilor. Sau o placa de snwoboard cu roti.

mountain boarding in poiana brasov (1)

Tot Alin a fost cel care mi-a pus placa de mountainboarding in picioare. Ne-am vazut cu el pe la pranz, pe partia Bradul din Poiana Brasov. Ne astepta cu 2 placi. Una cu frana, pentru cei care se afla chiar la inceput si care nu sunt asa curajosi, si una fara, pentru initiati, care nu se supara daca rup o tranta sau doua.

mountain boarding in poiana brasov (2)

In principiu, miscarile sunt ca pe placa de snowboard. Doar ca sunt putin diferite. :D Nu mai ai canturile care sa se opreasca in zapada si sa te arunce in nas, astfel ca miscarile rapide de pe o parte pe alta nu iti ingreuneaza deplasarea, ba chiar, din punctul meu de vedere, te ajuta. Apropo de canturi, pentru ca ele lipsesc, franarea poate fi destul de dificila fara dispozitivul acela special ( este o frana aplicata pe roti, cu un cablu pe care il tii in mana, care are la capat un sitem cum este cel la franele de bicicleta). Ba chiar si cu ala e dificila, pentru ca rotile tot aluneca pe iarba sau pe asfalt. Astfel ca o oprire imediata este dificila. Cel putin la inceput, din ce am experimentat eu. sunt sigur ca pentru cei care se dau mai mult totul e mult mai usor.

mountain boarding in poiana brasov (15)

Ne-am dat cam 2 ore pe partie si mi-a placut la nebunie. De fapt, imi place ca poti sa te dai cu mountainboard-ul cam peste tot unde e putina panta, depinde doar cat de curajos esti. O panta abrupta e cam periculoasa, dar poate profesionistii stiu cum sa abordeze situatia pentru ca totul sa fie plin de adrenalina.

mountain boarding in poiana brasov (9)

Asa ca, daca sunteti pasionati de snowboarding si vreti sa simtiti cam acelasi sentiment ca pe placa, trebuie sa incercati mountainboarding-ul. Alin este instructor certificat si ofera lectii de mountainboarding in Poiana Brasov. Puteti sa il contactati pe pagina lui de facebook Snowpower Brasov.

Data viitoare cand mai dau prin poiana pana vine iarna stiu ce o sa fac! :D


Tags: , , , , ,