Vreau sa cred ca usor usor o sa incepem sa calatorim Eco. Adica sa folosim cat mai putin masina si sa o luam la pas prin natura. Sau cu bicicleta. Pentru ca pana la urma, daca reusim sa aducem masinile cat mai departe in natura, o sa distrugem locuri uimitoare o data cu venirea maselor.

Da, turismul nu e pentru oricine, de aia mi-ar si placea ca pe Valea Prahovei, pe Transalpina sau pe Transfagarasan sa nu ajunga oricine. Nu ma intelegeti gresit, n-am nimic cu nimeni, dar ar trebui sa calatoreasca doar oamenii care au respect pentru natura si pentru cei din jur.

Maramuresul este inca o zona oarecum virgina. Nu merge chiar oricine acolo. Asta poate si pentru ca e la mama dracu. Dar cred ca asta ii da un farmec aproape si astfel au ramas locurile alea neatinse.

Ieri am descoperit filmuletul de mai jos, care mi-a facut o pofta nebuna sa ma sui in sa si sa descopar cat mai mult din zona asta uluitor de frumoasa pe care o avem in nordul tarii. Desi am ceva planuri la  vara, sper sa ajung si pe acolo anul asta.

Cuvintele sunt de prisos. Vizionati filmuletul si vedeti cum faceti sa va stapaniti apoi pofta de calatorii.

Tags: , ,