Anul asta mi-am propus sa imi cumpar o bicicleta si sa ma folosesc intens de ea, fie sa ma plimb prin oras, fie sa calatoresc prin tara, in ture scurte sau semi scurte. Asa ca am inceput sa ma documentez putin despre locurile pe care le-as putea vizita, locuri care sa fie usor accesibile atat ca efort, cat si ca distanta/timp. Asta pentru ca, pentru a ajunge in Maramures cu bicicleta e destul de greu. Plus ca tocmai ce m-am intors din vacanta si mi-ar fi cam greu sa mai plec inca o saptamana pe acolo asa repede.

Eh, dintr-un link intr-altul, am descoperit Drumul fructelor, un intinerariu prin cateva sate din Prahova, care te poarta pe urmele fructelor din livezile prahovene, de cand sunt culese si pana sunt transformate in diferite produse (vin, gem, dulceturi).

Drumul fructelor se afla in nordul judetului Prahova si strabate, de la vest la est, mai multe localitati. Acesta este un proiect REGIO si are ca scop facilitarea dezvoltarii zonei, renumita pentru productia de fructe. 

Drumul leaga, intre ele, 18 localitati prahovene si puncteaza 28 de obiective turistice. Pe drumul fructelor, turistul intra in lumea comunitatii satesti, participa la sarbatorile si obiceiurile locului, intra in atelierele mestesugarilor si admira arta acestora, colinda dea­lurile si livezile, respira atmosfera satului prahovean.

Am vazut la ei pe site ca sunt propuse cateva trasee interesante: Valea Doftanei, Campina  – Baile Teleaga, Campina – Poiana Campina – Schitul Poiana. Ba chiar, daca te saturi de bicla, din Slanic pornesc cateva trasee montane dragute, de exemplu Slanic – Vf Gorganul mic – Vf Mare Bechet – Vf Poiana Lunga – Saua Cordun – Valea Crasnei – Schiulesti – Slanic.

In mare, cam asta e traseul Drumul fructelor, care poate fi facut atat cu masina, cat si cu bicicleta.

drumul-fructelor

Daca ai timp intr-un weekend si nu stii pe unde sa mai umblii creanga, cred ca este un traseu bun si inchegat, care sa te destinda si sa iti bucure ochii in acelasi timp.

 

Tags: , , , , , ,