cu un tuk tuk in desert

– Pfoai, fra, e cea mai tare aventura asta. Ma jur, o sa ai super experiente, imi spune cu ochii scanteind. I s-a aprins o luminita. Il vad cum, desi pare atent la drum, cu o mana pe volan si cealalta pe cap, viseaza. Se vede conducand tuk-tuk-ul prin Rusia cea inghetata, mandru din cale afara.

Acu 2 zile faceam autostopul si Andrei m-a luat. Ajunsesem acolo de 2 minute si el a fost primul care a oprit. Inevitabil, ca drumul de la Fagaras la Brasov dureaza cam o ora, am ajuns la ce face el si la ce fac eu.

– Ba, iti zic eu, baiatul asta o sa ajunga la stiri. O sa il vezi pe toate canalele. O sa putem sa zicem oamenilor ca l-am cunoscut, ca l-am luat la ocazie inainte sa plece, ii spune entuziasmat colegului, tot Andrei.

– Da, mergi singur?

– Pana acum sunt multe persoane care vor sa mearga, dar e putin mai dificil.

– Fra, uite numarul meu de telefon. Da-mi si-un add pe facebook. Daca nu gasesti pe nimeni, da-mi un semn. Sunt sofer de cand ma stiu, si daca ai nevoie de cineva sa conduca dracia, suna-ma.

Dintre toti cei care mi-au zis ca vor sa vina cu mine, el mi s-a parut cel ┬ámai sincer. Dar…

Aventura asta este visul meu. Este o experienta care merita impartasita cu cineva care vrea sa vina nu pentru ca suna fain, ci pentru ca intelege exact ce implica o astfel de aventura. Si sa faca din ea visul lui. Sa impartasim impreuna aceasi pasiune, aceleasi probleme si bucurii inainte, pe drum si dupa.

Da, toti vor sa vina, dar sa le dau un semn daca am nevoie de cineva.

Aici nu e vorba de nevoie, ci de implicare, de dedicare si de munca. E vorba sa iti dai demisia de la job, si sa incerci imposibilul, sa aduni bani de la sponsori ca sa pui pe roate totul. Sa trimiti 1000 de emailuri si sa primesti raspuns doar de la 50. Si sa nu te batut si sa mai trimiti inca 1000. Sa ai un to do list enorm si sa nu stii de ce sa te apuci prima oara. Este vorba de a invata si de a citi si de a pune totul cap la cap. Si asta inainte sa pleci.

Experienta asta implica riscuri pe care trebuie sa ti le asumi. Sunt pericole pe drum, probleme, conditii extreme si un ocean de lucruri necunoscute. Lucruri pe care trebuie sa le constientizezi, sa le intelegi, si sa accepti ca se pot intampla. Timp de 5-6 luni, aproximativ 30.000 de km, in tari despre care momentan nu prea stii nimic despre ele.

Iar daca vrei cu adevarat sa iei parte la asa ceva, trebuie sa iti doresti enorm. Sa fii dispus sa faci cele de mai sus. Sa te implici de la inceput, nu doar cand totul e rezolvat. E nevoie de implicare maxima.

Pana acum, nimeni din cei care mi-au zis ca vor cu mine, n-a zis: bai, uite, eu vreau sa vin cu tine, zi-mi cu ce te ajut. Scriu si eu oamenilor pe care ii cunosc? Fac eu lista de necesar? Stiu eu 2-3 persoane care ne pot ajuta. Da-mi un mail cu ce avem nevoie pentru o astfel de aventura si ma apuc sa caut solutii.

Aventura asta cere sacrificii si munca. Daca nu esti dispus sa le faci, atunci nu meriti sa faci parte din ea.

Asa ca, deocamdata nimeni nu vine cu mine in aventura asta. Desi mi-as dori.

[ foto TukTukTravels, aventura a doi britanici care au facut inconjurul lumii cu un tuk tuk]

Tags: , , ,