M-am tot abtinut sa scriu despre situatia politica din Romania. Pentru ca, desi se zice ca orice roman se pricepe la politica, eu nu ma pricep.

Sincer sa va spun, pana in urma cu vreo 2 ani nici nu ma interesa ce se intampla in politica de la noi. Eram un ignorant! Insa, in ultimii ani, de cand Victor Ponta incearca sa puna mana pe ciolan, am inceput sa citesc si sa urmaresc viata politica mai atent, sa citesc ambele versiuni de adevar (mereu exista mai multe versiuni) si sa extrag de acolo, cu puterea mea de intelegere, care este de fapt acesta.

Dupa cum bine stiti, zilele trecute a avut loc o “plimbare” organizata de cei de la Antena3, manipuland oamenii, spunandu-le ca puterea (aka Basescu, desi Ponta e de ceva vreme la carma tarii) vrea sa le inchida postul. Bineinteles ca nu este asa, dar unii oameni nu pot sa gandeasca pentru ei si cred orice cacat le spun antenistii. Sau alt post de televiziune, ca pana la urma spalarea pe creier se face in ambele tabere.

Dar sa revin. Majoritatea participantilor la acest protest erau pensionari, oameni batrani care nu au altceva mai bun de facut acasa decat sa stea sa manance laturi provenite de la Antena3. Parintii nostri, bunicii copiilor nostri. Oameni care se lasa manipulati de Gadea and Co. Oameni care nu mai pot sa gandeasca pentru ei, care din cauza saraciei si a conditilor grele in care traiesc nu mai pot sa discearna adevarul, oameni care, din cauza ca in fiecare zi au ascultat aceeasi placa, aceea cu “Basescu e de vina”, au facut din asta scopul lor.

Oameni care au nevoie sa li se arate calea, sa fie scosi din ghearele malefice ale masinii de propaganda numita Antena 3. Si daca asta nu se poate cu frumosul, atunci poate putina forta nu strica.

Daca mama mea ar fi fost la vreunul din aceste proteste, m-as fi certat rau de tot cu ea. Extrem de rau.  Se zice ca parintii vor mereu binele copiilor, dar din moment ce ar fi iesit in strada duminica, inseamna ca a incetat sa mai faca asta.

Daca mama mea ar fi iesit in strada cu copilul meu, punandu-l pe acesta sa poarte pancarte cu “Antena3 e aici” si-ar fi luat un ban permanent de la a-mi vedea copii. Ar petrece timp cu ei doar in preajma mea, ca sa fiu sigur ca nu ii lasa sa fie otraviti si manjiti cu cacatul antenelor.

Si as incerca sa ii zic argumentat ca trebuie sa isi revina, sa mai si gandeasca si sa nu mai creada orice tampenie pe care o aude la televizor.

Iar daca nu se poate cu frumosul, daca nu intelege, atunci as trece la lucruri mai drastice.

Stiti ce ma intreaba mama mea de fiecare data cand vorbesc cu ea? Ca mai dai pe acasa, baiete? Stiti care e bucuria ei, acum la batranete? Sa isi vada nepotii si sa se joace cu ei.

Eh, in cazul in care mama mea ar continua sa se scalde in laturile de la Antena3, i-as spune frumos ca eu refuz sa o mai vizitez. Si ca nu mai are dreptul sa isi vada nepotii. Da, stiu, e drastic, o sa o doara, dar si pe copii mei o sa ii doara cand tara asta se duce la vale din cauza unor oameni care nu mai pot gandi pentru ei si se lasa manipulati. Si nu pot sa am incredere intr-un om care, spalat pe creier fiind, apara asa zisii jurnalisti care trunchiaza adevarul, care linseaza oameni la televizor si care spun doar tampenii favorabile lor, si care iese in strada pentru a elibera un securist dovedit cum este Dan Voiculescu. Un om care lupta pentru libertatea presei agresand presa!

Asadar, dragi prieteni, cei ai caror parinti si bunici au raspuns afirmativ chemarii celor de la Antena 3, va rog sa mergeti acasa si sa ii certati pe acestia. Sa le explicati ca este gresit ceea ce au facut din toate punctele de vedere. Si sa luati masuri daca nu puteti sa ii aduceti pe calea cea buna.

Stiu, e dureros, dar e necesar!

PS: e valabil si pentru prietenii vostri. Pentru ca e greu sa fii prieten cu cineva care trage caruta in alta directie.

 foto via pressalert.ro