M-am trezit intr-o dimineata tremurand! Nu puteam sa ma misc. Eram inert, simteam doar cum aerul intra si iese din pieptul meu, intr-un ritm alert. Eram ca o scandura care gafaie. Cateodata mai simteam cum inima bate cu putere incercand sa imi dea un impuls sa ma misc. Ma uitam fix la tavan.  Nu eram in stare sa leg doua cuvinte in gand. Inchideam ochii si sub pleoape mi se derulau clipe din viata. In majoritatea ma regaseam in fata calculatorului, la birou. M-am panicat. M-am blocat mental si fizic, m-am inchis in mine si nu lasam nimic sa ma scoata din starea asta. Am fost asa aproape 3 zile. Apoi am mers acasa si am continuat starea asta ciudata. Prietenii, colegii de munca, toata lumea era super panicata pentru ca nu dadea de mine. Ba chiar, cand cativa prieteni au venit sa ma caute, au crezut ca am murit deoarece la usa de langa apartamentul meu se tinea doliu (vecinul murise cu o saptamana inainte), iar prietenii mei nu stiau exact care e usa…

Cu 2 zile inainte de episodul asta vorbisem cu un prieten vechi sa ne vedem la o bere si sa povestim ce a mai facut fiecare, sa ne facem planuri pentru vara asta, sa petrecem mai mult timp impreuna. Ziua urmatoare facuse atac de cerebral, apoi a ajuns in coma… 27 de ani… Avea atat de multe planuri anulate pentru ca voia un job mai bun, mereu gandea ca o sa aiba timp sa le puna in practica de indata ce se aseaza putin. Acum probabil zace intins, singurul lui plan fiind sa poata din nou sa vorbeasca, sa isi sarute prietena si parintii si sa nu mai fie o leguma. Povestea asta m-a doborat!

Apoi am facut declicul. Nu imi doream de la viata sa stau toata ziua inchis in birou, sa traiesc doar in weekend si sa imi vad prietenii  la bere o data la 3 saptamani. Nu mai doream sa las planurile mele de calatorie pe planul 2 sau 3, pentru candva cand poate o sa am bani sa le implinesc. Simteam ca am nevoie de libertate, de spatiu, de necunoscut si de adrenalina.

6 luni mai tarziu, stiu ce vreau. Sa traiesc viata asa cum o vad eu, cand vreau eu. Chiar daca nu o sa am o sursa constanta de venit, o sa am o sursa constanta de lucruri de facut care sa ma faca fericit si implinit. O sa las totul in urma si o sa lucrez la a-mi implini visele si a trece peste orice obstacol care sta in calea mea.

Faptul ca o sa resetez kilometrajul o sa ma ajute sa pornesc cu alt avant la drum! O sa imi dea aripi si o sa am din nou aceeasi putere pe care o are un motor nou nout. Trebuie doar sa imi acord putin timp sa ma rodez si sa ma obisnuiesc cu stilul asta de viata! Dar visele si ambitia sunt combustibilul care o sa ma duca acolo unde vreau!

dream on

 

[foto @Radu Neagu]

Tags: , , ,