Norvegia

Am fost in Norvegia de 2 ori. Ca sa vad aurora boreala si ca sa vizitez Insulele Lofoten (si sa vad aurora din nou :d). De fiecare data am realizat ca Norvegia este extrem de scumpa. Preturi enorme. 5 euro o bere la doza in supermarket in Oslo, 10 euro o bere la doza intr-un bar in Hamnøy, Insulele Lofoten.

Dar mi-am dat seama ca este o tara care o sa te faca sa te indragostesti de ea. Pentru care ai da orice doar ca sa poti sa o vizitezi. Extrem de frumoase, cu peisaje pe care cred ca este greu sa le gasesti in alta parte a lumii. Cu fiorduri, cu varfuri semete, cu lacuri limpezi, cu orasele colorate si cu midnight sun. Cu troli si cu Thor. Cu Kon-Tiki si cu alte muzee la fel de interesante.

Este o tara care daca apuca sa te infecteze, o sa te bantuie. O sa te faca sa iti planuiesti in fiecare an o excursie acolo doar pentru ca ochii tai cer sa vada ei insisi tara asta.

Da, stiu, nu e frumos ce fac. Dar trebuie sa dau virusul mai departe. Trebuie sa va infectez si pe voi cu frumusetea acestei tari. Este nemaipomenita. Cu atat mai mult cu cat iubesti drumetiile montane. O fi ea scumpa, dar dupa ce vezi filmuletul de mai jos o sa iti dai seama ca merita toti banii. Enjoy!

Tags: , , , , ,