Scriam la inceputul anului despre un proiect prin care 2 bloggeri, prieteni dragi, Ciulea si Psaico, vor sa plece prin Europa sa adune cat mai multe informatii care ar putea ajuta Clujul sa devina Capitala Culturala Europeana  in 2021. Proiectul era la inceput, doar o schita la momentul ala. Insa baietii s-au ocupat serios de el si iata ca, dupa aproape 6 luni, l-au pus pe picioare, au gasit sponsori si sustinatori, iar pe 22 iunie pleaca in aceast aventura.

CJX

Momentan, au dat drumul site-ului cjx.ro, unde puteti afla mai multe despre proiect, despre cei implicati in el si despre sponsorii si sustinatorii acestuia.

Pe scurt, ce vor Ciulea si Gabi sa obtina cu acest proiect:

“Ne propunem să ajungem în 16 orașe, foste, actuale și viitoare Capitale Culturale Europene. Dorim să aflăm ce înseamnă pentru fiecare dintre aceste orașe candidatura sau titlul european – ce transformări aduce în viața locuitorilor, cum se dezvoltă scena culturală locală, și ce schimbări s-au produs în înfățișarea și infrastructura orașului. Ne vom întâlni cu membri ai echipelor care au organizat evenimentele din cadrul Capitalei Culturale Europene și vom sta de vorbă , în stradă, în parcuri și în cafenele, cu oamenii orașului, să aflăm experiența lor legată de candidatura și desfășurarea Capitalei Culturale Europene. In același timp, avem șansa de a promova Clujul peste tot pe unde vom poposi și de a pune Clujul pe harta Capitalelor Culturale Europene!” – Gabriel Aldea

Ma bucur enorm (si cred ca am spus asta de 1000 de ori) cand bloggerii fac proiecte care merg mai departe de sfera onlineului si care aduc beneficii societatii in care acestia activeaza.  Sper ca pe viitor sa apara cat mai multe astfel de proiecte de care sa profite si societatea civila, nu doar cea onlainistica, daca imi e permisa expresia.

CJX.ro este un proiect al bloggerilor clujeni împreună cu Asociaţia “Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”, realizat cu sprijinul TNT RomaniaTraveo.roSam Mills DistributionSkobbler si Orange Romania.

Tags: , , , , , ,