Sibiul a avut o ascensiune impresionanta in timpul si dupa ce a fost Capitala Culturala Europeana. Au fost investiti foarte multi bani in oras, au fost organizate multe evenimente culturale, lucruri care au atras mii de turisti din toate colturile lumii (cred ca pot sa spun asta, avand in vedere ca au fost cateva festivaluri internationale acolo). Un exemplu de urmat pentru orice oras din lume.

Ei, clujenii vor si ei ca orasul lor sa fie Capitala Europeana, astfel ca 2 bloggeri, Dan Ciulea si Gabi Aldea, s-au gandit sa faca ceva in acest sens, pentru a aduna informatii si sustinere pentru ca Clujul sa aiba cat mai multe sanse.

Cluj-Capitala-Culturala-Europeana

Ce vor ei sa faca e simplu: un tur al oraselor europene care in ultimi ani au fost Capitale Culturale, sa vorbeasca cu oamenii de acolo (autoritati, comunitati de bloggeri, oameni de pe strada), sa ii convinga pe acestia sa sustina Clujul in acest demers, sau macar sa le ofere 2-3 vorbe de imbarbatare. Cam asa arata traseul:

cjX

Bineinteles ca au nevoie de sustinere pentru asta. Atat din partea bloggerilor (mie imi place la nebunie cand noi, comunitatea bloggerilor, avem sansa sa ne ajutam in astfel de proiecte), cat si din partea brandurilor. Pentru cei interesati (branduri in special), iata mai multe informatii despre proiectul CJx.

Le tin pumnii celor 2, ii stiu cat sunt de determinati si stiu ca o sa le iasa intr-un fel sau altul. Si sper ca orasul asta care imi e super drag, Clujul,  sa fie desemnat in 2021 Capitala Culturala Europeana.

Tags: , , , ,