Am trecut de cateva ori prin targurile de vechituri din Bucuresti. Ba, curios din fire cum sunt si cele din afara, am mai fost si prin cateva targuri din Copenhaga sau Osijek (Croatia). E la fel si acolo. Oameni care aduna lucruri de care mai apoi vor sa scape de ele ca nu mai au unde sa le depoziteze. Oameni care colectioneaza lucruri interesante, pe care mai apoi le vand fie pentru ca nu mai au bani, fie pentru ca vor sa cumpere alte piese pentru colectie, pe care nu le au.

Tin minte ca am fost in Osijek si am vazut o bricheta Zippo care mi-a placut enorm. Era un chilipir, dar cum nu aveam bani la mine, n-am luat-o. Mi-a parut rau. M-am dus a 2-a zi in targ, dar omul care o vindea nu mai era.

Dar, cand am primit provocarea de la HISTORY Romania sa merg intr-o goana dupa vechituri prin targurile din Bucuresti, am zis ca nu mai ratez astfel de oportunitati si o sa cumpar exact ce imi place. Plus, trebuia sa ma intrec cu Mariciu, deci era o miza la mijloc. De fapt, este doar prima provocare, ca sunt mai multe. Toate sunt inspirate din emisiunile care pot fi urmarite pe HISTORY. De exemplu, aceasta a fost inspirata din “Asii Amanetului” si “Pe urmele antichitatilor“.

Gata, urmariti primul episod din #ProvocareaHISTORY, cu mine si Marian protagonisti. Tot pe facebook la HISTORY vor aparea si celelalte episoade, plus ca sunt si niste concursuri cu premii dragute acolo. Stay tuned.

Tags: , , , , , ,