Zicea cineva ca daca vrei sa fi numarul unu trebuie sa iti creezi nisa ta. Nu mai stiu cine, cand si de ce, dar imi place ideea. Imi place sa fac lucrurile in felul meu. Sa ma diferentiez de ceilalti, pentru ca asta imi da ceva unic de povestit. Si asta se aplica si atunci cand calatoresc. Am ales sa merg cu autostopul sa vad aurora boreala pentru ca mi se parea o aventura mai interesanta asa decat daca m-as fi dus pana acolo cu avionul. Si asa a fost.

Nu sunt singurul care merge pana in Asia de Sud Est. Doar eu cunosc o gramada de oameni care au mai fost acolo. Nu sunt nici singurul care merge cu autostopul pana acolo. Am auzit de cativa oameni care au mai facut-o.  Nu spun ca din acest motiv , ca nu sunt primul, aventura o sa fie mai putin interesanta, pentru ca astfel de experiente sunt unice pentru fiecare in parte si au oricum particularitatile lor (care ar fi sansele ca 2 oameni sa fie luati de aceiasi soferi, la distanta de cateva zile, luni, ani). Insa am simtit nevoia ca aceasta aventura sa aiba un twist, ceva care sa spuna altfel povestea.

Timo vrea sa fie primul roman care face inconjurul lumii cu autostopul, altii sunt calatori cu tricolor, altii calatoresc muncind doar pentru mancare si cazare. Fiecare isi spune povestea dintr-un alt punct de vedere, si am si aveam si eu nevoie de asa ceva.

Acu 2 zile am gasit un concept care imi place foarte mult. Si care cred ma poate ajuta sa spun povestea mai bine, mai inchegat si mai atractiv pentru cei care ma urmaresc. Dar mai multe despre asta in alt articol, ca sa nu deviem de la idee.

Ce vreau sa transmit prin postul asta? Sa fiti originali si in calatoriile voastre. Sa nu va fie frica sa iesiti de pe ruta pe care v-ati trasat-o de acasa, sa iesiti putin din zona de confort si sa faceti lucrurile in felul vostru. Sa nu va luati dupa altii orbeste, ci sa adaptati si sa tweakuiti pe unde calatoriti pentru a avea o experienta unica. Pentru ca povestile unice merita povestite!

original