Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc in excursia din Asia este sa am dupa mine un device care sa trimita in timp real informatii privind locatia mea. Pentru ca toata aventura o sa fie una lunga, cred ca ar fi interesant pentru cei care urmaresc de acasa peripetiile mele sa vada cam pe unde am ajuns, mai ales ca nu pot sa pun update-uri pe net mereu.

GPS TRACkER - SPOT GEN3

Am cautat cateva solutii pentru asta: aplicatii de telefon, alte gadgeturi, am citit cateva articole, dar cea mai buna solutie mi se pare jucaria asta – SPOT Gen3, un gps tracker cu foarte multe optiuni si lucruri care te ajuta atunci cand calatoresti:

  1. Iti inregistreaza tot traseul, cu o frecventa de pana la 2 1/2 minute, traseu care poate fi vazut in real time de pe orice terminal cu internet (si, ceea ce ma intereseaza pe mine, poate fi embeduit in site).
  2. Are un buton de S.O.S. care odata apasat trimite un semnal de alarma catre autoritatile din zona (la numarul 112, de exemplu, in Romania), cu locatia exacta in care te afli.
  3. Are un buton de Check-in care odata apasat trimite un sms/mail prestabilit co coordonatele GPS/link catre Google Maps cu locatia ta, si salveaza aceasta locatie, ca sa o poti folosi ulterior.
  4. Help/Spot Asist – un buton prin care le poti cere ajutorul celor apropiati intr-o situatie care nu iti pune viata in pericol (de ex, daca ai ramas fara benzina in mijlocul pustietatii), prim sms.
  5. Poti sa iti creezi mesaje custom pe care sa le trimti din cand in cand cunoscutilor, ca acestia sa stie ca esti ok, desi n-ai acces la telefon/internet.
  6. SpotAdvetures – un fel de retea de socializare in care oamenii care folosesc produsele SPOT isi impartasesc aventurile pe care fac tracking.

Pentru mine gadgetul asta este incredibil, este exact de ce am nevoie si nici nu pare foarte scump (150 de dolari).

Cum functioneaza?

spot gen 3 cum functioneaza un gps tracker

Mai multe detalii despre asta gasiti in filmuletul de mai jos!

De abia astept sa pun mana pe gadgetul asta si sa ma joc cu el. La noi nu l-am gasit, deci s-ar putea sa il comand din state!

Tags: , , ,