July 21, 2024

Ai nevoie de mai multe implanturi dentare si nu stii cu care sa incepi? Sfatul medicilor

implant dentar

implant dentar

Diferite accidente sau afectiuni medicale pot sa provoace pierderea mai multor dinti in acelasi timp, ceea ce face sa ai nevoie de implanturi dentare. Nu trebuie sa iti faci griji intr-un astfel de caz, deoarece medicina actuala are solutiile potrivite fiecare pacient in parte.

Primul pas consta in vizita la o clinica stomatologica recunoscuta pentru calitate si profesionalism, precum Dental Premier din Bucuresti. Echipa este formata din nu mai putin de 60 de persoane, dintre care 17 medici specialisti, care acopera toate ramurile stomatologiei.

In urma evaluarii situatiei, ei vor decide atat de ce implanturi dentare ai nevoie, cat si care este ordinea ideala pentru inserare. Iata principalele variante pe care le ai la dispozitie!

Implanturi dentare plasate direct in os

implant dentar
implant dentar

Solutia le este recomandata pacientilor care se prezinta la timp la clinica, ceea ce ofera siguranta faptului ca osul maxilar sau mandibular nu a fost afectat, ci este capabil sa suporte inserarea. In el va fi prins un surub de mici dimensiuni, fabricat din titan, zirconiu sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Acest surub va inlocui radacina dintelui pierdut si va fi capabil sa sustina o lucrare fixa definitiva.

Un tip special de implant plasat direct in os este cel zigomatic, recomandat pacientilor care au petrecut prea mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala si, prin urmare, sufera de resorbtie osoasa severa. In acest caz, sunt folosite suruburi cu o lungime superioara celor normale. Ele sunt inserate in maxilarul superior, dupa care strabat sinusurile, pentru ca varful sa fie ancorat direct in osul pometelui, cunoscut si sub numele de os zigomatic.

Pentru realizarea acestei operatii complexe este nevoie de colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe, formate din urmatorii specialisti: un chirurg maxilo-facial, un chirurg dento-alveolar, un specialist in protetica dentara si un anestezist.

Implanturi dentare subperiostale

Aceasta solutie este potrivita pentru pacientii care nu au suficient os natural sanatos, dar nici nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa, in vederea unei reconstructii.

Spre deosebire de implanturile traditionale, cele subperiostale nu reprezinta un simplu surub, ci este utilizat un schelet complet din titan, realizat cu ajutorul tehnologiei laser. Scheletul acopera in totalitate osul maxilar sau mandibular, oferind astfel un suport stabil pentru lucrarea fixa definitiva.

Implanturi dentare in aceeasi zi sau dinti intr-o zi

Unii pacienti fie si-au pierdut toti dintii de pe o arcada, fie mai au numai cativa, si aceia cu indicatie de extractie. Pentru ei, cea mai potrivita solutie este reprezentata de asa-numitii dinti intr-o zi, care permit plasarea unei coroane dentare provizorii fixe in aceeasi zi in care se desfasoara operatia de inserare.

Pentru un plus de stabilitate, sunt utilizate atat suruburi drepte, cat si angulate la 35 de grade, pe care va fi atasata mai intai lucrarea provizorie fixa. Apoi, dupa cateva luni necesare procesului de osteointegrare, este montata lucrarea fixa definitiva.

Un profesionist in domeniul medicinii stomatologice iti va spune care sunt tipurile de implanturi dentare de care ai nevoie si iti va explica etapele tratamentului. In final, te vei bucura de multiple avantaje estetice, dar si legate de starea de sanatate!