May 21, 2024

Beneficii multiple si intretinere usoara – iata de ce sa optezi pentru implanturi dentare!

implanturi dentare

Dintii pot fi afectati odata cu inaintarea in varsta, insa asta nu inseamna in nici un caz ca, odata pierduti, trebuie sa te obisnuiesti cu existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala. Dimpotriva, o vizita la o clinica stomatologica te va convinge de faptul ca specialistii sunt capabili sa gaseasca solutia potrivita, indiferent de problemele de sanatate cu care te confrunti.

Exista o metoda de tratament recomandata de toti medicii dentisti, fara exceptie, persoanelor care au pierdut unul sau mai multi dinti. Este vorba despre inserarea unor implanturi dentare, procedura care asigura beneficii considerabile pentru o perioada indelungata de timp.

Beneficiile oferite de folosirea unor implanturi dentare

Aceasta metoda revolutionara de tratament, disponibila si la clinica stomatologica Dental Premier, consta in inlocuirea dintelui pierdut cu o piesa realizata din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul. Ea are forma unui surub de mici dimensiuni si poate sustine cu succes o lucrare fixa definitiva, cu aspect si functionalitate identice cu cele ale dintilor naturali.

Efectele benefice vizeaza in primul rand starea de sanatate, deoarece adoptarea acestei solutii impiedica producerea mai multor fenomene nedorite, care apar atunci cand in gura este prezent timp indelungat un spatiu gol. Este vorba despre deplasarea dintilor invecinati cu cel pierdut, despre tasarea oaselor mandibular si maxilar sau despre cresterea riscului de aparitie a bolii parodontale si a cariilor dentare. In plus, mestecarea corecta a alimentelor duce la un debut corect al digestiei, cu efecte benefice multiple asupra functionarii organelor interne.

Dupa tratamentul cu implanturi dentare, pacientii apreciaza mult si faptul ca pot din nou sa se bucure de toate mancarurile preferate, indiferent de temperatura sau de consistenta lor. Nu mai trebuie sa isi refuze satisfacerea unor pofte doar din cauza ca un anumit preparat este crocant sau lipicios, prea cald ori prea rece.

Avantajele de ordin estetic sunt la fel de importante. Lucrarea fixa definitiva indeplineste toate functiile dintilor naturali, dar si arata la fel ca acestia, astfel incat nimeni nu poate sa observe diferenta. Capeti un plus de incredere in sine si iti imbunatatesti viata sociala datorita faptului ca vei zambi si vorbi din nou in public, fara teama de a produce o impresie neplacuta.

implanturi dentare

Ingrijirea unor implanturi dentare

Toate avantajele oferite de tratament se mentin pentru o perioada de timp care se intinde pe parcursul mai multor decenii, posibil chiar si pentru intreaga viata. Prin urmare, pacientul nu mai trebuie sa apeleze la alte interventii si proceduri.

Pentru a asigura durabilitatea efectelor pozitive, este suficient sa acorzi, zi de zi, o atentie normala igienei dentare. Este vorba despre periaj dentar si interdentar, precum si despre folosirea atei dentare speciale pentru implanturi. Dupa unul dintre periajele zilnice, este recomandata si efectuarea unui dus bucal, pentru un plus de prospetime si o intarire a sanatatii dentare.

O data la fiecare sase luni, este recomandata si o vizita de rutina la medicul stomatolog, pentru a te asigura ca totul este in ordine.

Respectarea acestei rutine simple de ingrijire a dintilor iti va permite sa te bucuri pe termen lung de beneficiile unor implanturi dentare. Numeroase persoane de varsta a treia o fac deja si se felicita pentru decizia pe care au luat-o!