January 22, 2025

Ce este Craciunul si semnificatia lui si despre brazi de lux

brazi de lux

Descoperiti ce este Craciunul, in luna decembrie avem una dintre cele mai importante date si sarbatori ale anului. Asteptam cu nerabdare sa-l tot timpul anului cu emotie, dar stim ce inseamna? Aici va spunem ce este. De la un brad de Craciun artificial impodobit armonios si pana la preparate savuroase, iata tot ce conteaza despre Craciun. Apropo, gasesti brazi de lux pe BraziCraciun.net

Ce este Craciunul?

Acest festival este sarbatorit in moduri foarte diferite in lume. Sosirea lui ne face sa reflectam asupra relatiei noastre cu familia, prietenii si comunitatea. Cautam sa inchidem ciclurile si sa ne consolidam valorile.

Este o sarbatoare religioasa in care crestinii comemoreaza nasterea lui Isus Hristos. Este sarbatorita pe 25 decembrie a fiecarui an. De fapt, cuvantul Craciun, ca atare, provine din latinescul nativĭtas, nativātis insemnand “nastere”.

In zilele noastre este obisnuit ca si consumul de materiale si alimente sa fie crescut pentru a-l sarbatori. Cu toate acestea, sensul original al acestei date este diferit, ne invita sa ne transformam persoana in mod pozitiv si sa impartasim ce este mai bun dintre noi.

Ce inseamna Craciunul? Cum traim noi aceasta perioada a anului?

Cuvantul Craciun provine din latinescul “Nativitas” sau “nativetis” care inseamna “nastere”. A fost folosit pentru prima data de crestinii catolici din anul 350. Papa Iulius a stabilit pe 25 decembrie solemnitatea nasterii lui Isus.

Acest lucru nu a fost sarbatorit de primii crestini, deoarece data nasterii lui Isus era necunoscuta si in prezent Biblia nu lasa nicio inregistrare a acesteia. Abia dupa sfarsitul secolului al III-lea devine o traditie. Cumpara si tu un brad de Craciun de pe BraziCraciun.net

Originea Craciunului

Pe 25 decembrie, a fost ales pentru a sarbatori nasterea lui Isus, deoarece in Roma antica existau si alte credinte. Biserica trebuie sa inlocuiasca sarbatoarea Saturnales, care corespunde solstitiului de iarna. Acest lucru ar ajuta crestinismul sa fie acceptat la Roma.

Astazi, sa traim aceste sarbatori in pace si armonie cu cei dragi. Crearea de spatii comunitatilor noastre pentru intalnire si sarbatoare.

Natura pare sa-si opreasca respiratia si nu se stie daca soarele va straluci din nou. Este o sarbatoare a sperantei, dar si a nelinistilor. Adunati in jurul focului, oamenii comunica cu aceasta natura care se odihneste pentru un nou inceput. Si ei cauta sa priveasca inapoi, inainte de a lua un nou avant. Dar este, de asemenea, o sarbatoare a ceea ce incepe. Nu este o coincidenta faptul ca la Roma fata cu doua fronturi a zeului Janus a deschis si a inchis anii.

Anotimpurile care sunt inlantuite anotimpurilor, precum si generatiile catre generatii sunt un simbol al Intoarcerii Eterne. Craciunul aduce certitudinea ca ceea ce a fost va fi, ceea ce a fost se va intoarce, ca trecutul este doar amintirea viitorului si ca roata timpului se intoarce vesnic in toate directiile. Astfel, in aceasta perioada a anului sunt asociate toate dimensiunile timpului.

Aceleasi evenimente sunt amintiri si premonitii. Intoarcerea eterna care ne permite sa “anticipam” ce s-a intamplat si sa ne “amintim” ce va urma. Reveniti, dar fara repetitie.

Craciunul ne face sa devenim mai buni, mai iertatori, mai aproape de Dumnezeu si sa valorificam in plus, ceea ce avem.