July 21, 2024

Cum poti alege corect cartusele cu toner?

Atunci cand vine vorba de gasirea unui produs de imprimare, alegerea cade intotdeauna pe doua instrumente, si anume tonerul si cartusele clasice de imprimanta. Poate va intrebati care sunt diferentele dintre una si cealalta, daca au aceeasi precizie de imprimare si, cel mai important, cat dureaza.

Pe Shopeo gasesti un marketplace cuprinzator, in care poti identifica mai multe tipuri de cartuse si produse pentru imprimanta ta, alaturi de multe alte categorii de articole. De asemenea, tot in acest magazin online poti achizitiona si alte produse pentru casa ta si pentru tine.

Ce este tonerul?

Tonerul pentru imprimantele cu laser este o componenta de imprimare compusa din material plastic, si anume poliester, sub forma unei pulberi fine care, datorita incarcaturii statice, se poate atasa de elemente cu sarcina opusa. Aceasta este reprezentata de un tambur metalic rotativ, unde un laser imprima imaginea care urmeaza sa fie imprimata, care, captand pulberea de toner, o imprima la randul sau pe o foaie, unde poliesterul este topit de un fuzor. Imaginea produsa este de cea mai buna calitate si, deoarece nu exista cerneala, foaia este complet uscata imediat ce paraseste imprimanta. Trebuie sa stiti ca fuzorul unei imprimante laser este foarte puternic: poate ajunge pana la 200°, motiv pentru care imaginile cu toner sunt atat de clare si de clare. Prin urmare, atunci cand cumperi cartuse toner este important sa tii cont si de recomandarile producatorului imprimantei.

Ce este un cartus de imprimanta?

Pe de alta parte, cartusele de imprimanta folosesc tehnologia de pulverizare pentru a imprima imagini pe suprafata hartiei. Imprimantele cu cerneala folosesc un sistem de duze pentru a gestiona fiecare picatura, astfel incat sa creeze o copie cat mai fidela. Cartusele de imprimanta sunt compuse in proportie de 98% din apa, iar restul de 2% din diverse componente chimice care variaza de la o firma la alta.

Principalele diferente si metode de utilizare

Dupa ce am vazut cum functioneaza diferit cele doua tipuri de echipamente de imprimare, se pune intrebarea ce alte diferente exista intre toner si cartusele de imprimanta. Acestea nu se opresc doar la modul de imprimare, ci se remarca si in ceea ce priveste costul si durabilitatea componentelor individuale. De exemplu, o imprimanta cu cerneala, care utilizeaza cartuse, este solutia preferata in mediile casnice, unde cerintele de imprimare sunt mai putin presante. Cu ajutorul cartuselor, este posibil sa se tipareasca cu usurinta texte, fotografii si imagini de buna calitate, la un cost relativ scazut, dar economiile nu sunt intotdeauna complete.

De cele mai multe ori vei gasi imprimante laser si cartuse toner compatibile la preturi bune, daca accesezi reduceri consumabile pentru imprimanta. Poti gasi oferte considerabile la astfel de produse atunci cand cauti corect si in magazinul potrivit. In plus, daca achizitionezi online este mai usor ca produsul dorit sa ajunga la tine intr-un timp foarte scurt, fara sa fie nevoie sa cauti prin tot orasul cartusul potrivit si fara sa pierzi timp la magazine in incercarea de a gasi ce ai nevoie pentru imprimanta ta.