Cum realizam epilarea cu ceara
Epilarea cu ceara este una dintre cele mai populare forme de indepartare a parului. Este un procedeu usor, rapid si poate fi facut acasa sau profesional pentru rezultate de durata mai lunga decat cremele sau aparatele de ras. Functioneaza prin indepartarea parului de la radacina, astfel incat niciun fir de par nou nu va creste in zona epilata anterior cu ceara timp de pana la sase saptamani. Epilarea cu ceara de epilat, daca este facuta corect, nu este o procedura periculoasa. Totusi, exista anumite conditii in care epilarea cu ceara nu este recomandata. Epilarea cu ceara in caz de diabet nu este interzisa, dar totusi, trebuie sa consultati intotdeauna medicul inainte de a alege aceasta forma de epilare. In timpul procedurii de indepartare a parului firele de par sunt smulse de pe piele, lasand astfel pielea mai predispusa la infectii. Pielea diabetica este predispusa la uscare, deoarece isi pierde rapid umiditatea. De asemenea, ceara fierbinte este mai probabil sa provoace leziuni ale pielii la diabetici. Nivelul ridicat de zahar din sange poate prelungi sesiunea de epilare cu ceara. Epilarea cu ceara este cea mai riscanta daca cineva are probleme in zona picioarelor.
La ce temperatura trebuie sa fie incalzita ceara pentru indepartarea parului?
Ceara tare, fie ca este ceara perlata sau la cutie, trebuie sa fie calda si flexibila (dar nu fierbinte) pentru a functiona. Daca utilizati un decantor ceara, temperatura ideala este de aproximativ 50 de grade Celsius si ar trebui sa aiba o consistenta similara mierii. Cum stim daca ceara este prea fierbinte? Daca aplicati ceara cand este prea fierbinte, veti arde pielea. Vizual, daca consistenta este prea subtire sau curgatoare, ceara este prea fierbinte si nu trebuie aplicata pe piele.
Stapanirea temperaturii si a consistentei este cu adevarat o arta, iar daca nu va pricepeti sau nu sunteti sigura, mai bine apelati la un profesionist in cosmetica!
Cantitatea de ceara pe care o aveti in oala va afecta temperatura si consistenta cerii, asa ca faceti ajustari dupa cum este necesar. Daca aveti o jumatate de borcan, trei minute este timpul ideal pentru incalzire, dar daca recipientul este plin pana la refuz, lasati-l putin mai mult.
Odata ce ati amestecat putin ceara, reduceti temperatura, astfel incat ceara foarte fierbinte sa aiba sansa sa se raceasca si sa se stabilizeze pentru a gasi consistenta perfecta. Consistenta ideala va fi undeva intre ceara lipicioasa in centru si ceara foarte fierbinte pe margini.
Cum stim cand ceara este gata?
Rotiti butonul de control al temperaturii decantorului de ceara in pozitia cea mai inalta. Dupa aproximativ 20 de minute, ceara care atinge partile laterale ale matritei va fi topita cu o mica insula de perle in centru. Micsorati temperatura si amestecati ceara. Ceara ar trebui sa fie acum gata.
Cum aplicam?
Curatati pielea inainte de a aplica ceara. Curatarea pielii va indeparta orice reziduu de pe suprafata pielii si va permite ca ceara sa se fixeze corect si sa se infasoare in jurul parului. Asigurati-va ca demachiantul selectat este bland cu pielea si potrivit pentru utilizare pe toate zonele corpului.
Luati ceara corespunzatoare din recipientul de ceara si aplicati-o usor pe piele in directia cresterii parului. Utilizati un aplicator de ceara pentru aceasta. Apoi, luati o fasie de ceara si frecati-o peste zona in care ati aplicat ceara: se va lipi de ea.
Daca ceara nu indeparteaza parul, principalul factor este de obicei lipsa de presiune. Daca nu se aplica suficienta presiune, firele de par pot sa nu adere pe deplin la banda de ceara.
Epilarea cu ceara este una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului si din motive intemeiate, deoarece ofera rezultate foarte bune, o piele neteda si lipsa parului va fi de lunga durata.