June 23, 2024

De ce tot mai multe persoane aleg sa viziteze Romania?

Romania este cu siguranta o destinatie de vacanta aleasa de un numar considerabil de turisti, iar motivele vor fi listate in cele ce urmeaza.

Se obtine un raport de calitate/pret bun

Romania este o tara cotata constant printre cele mai ieftine destinatii din Europa – perfecta pentru calatorii cu buget redus si cei care doresc sa profite la maximum de timpul lor de vacanta.  Veti putea gasi cazare in regim hotelier Sector 4 la preturi foarte avantajoase de aici , ramanand in acelasi timp aproape de obiectivele turistice. De asemenea, un alt aspect la fel de important este faptul ca desi preturile pentru cazarea in regim hotelier sunt mici, in realitate, aici veti gasi confortul de acasa si conditii premium in care sa va cazati.

Sunt festivaluri palpitante din abundenta

Festivalurile sunt cea mai plina de viata si cea mai incitanta latura a culturii romanesti. De la festivaluri locale care aduna intregul sat in sarbatorirea unei flori sau a unui fruct local, pana la festivaluri de muzica electronica si evenimente de muzica clasica, Romania va va surprinde prin varietatea culturii sale. Daca alegeti sa mergeti pe munti, nu uitati sa instalati aplicatiile corespunzatoare si sa respectati marcajele. De asemenea, tineti cont de recomandarile Salvamont si evitati traseele inchise pentru ca exista riscul de accidentare. Va puteti alatura si tutururilor platite, insa este foarte important sa luati in calcul faptul ca este nevoie de pregatire fizica si echipament pentru a urca pe muntii Romaniei.

Siturile Patrimoniului Mondial sunt uluitoare

Romania gazduieste nu mai putin de opt situri ale Patrimoniului Mondial care abia asteapta sa fie explorate: bisericile pictate ale Moldovei, cetatile dacice din Muntii Orastiei, centrul istoric al Sighisoarei, Delta Dunarii, Padurile de Fagi din Carpati si altele regiuni ale Europei (comun), Manastirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania si Bisericile de Lemn din Maramures. Aici cu siguranta veti gasi obiective pentru a fi fotografiate si postate pe retelele de socializare, va veti putea delecta cu peisaje uimitoare si veti obtine cele mai interesante experiente.

Legendele si obiceiurile fac parte din viata de zi cu zi

In Romania, legendele si obiceiurile sunt inca vii si ocupa o parte semnificativa a vietii romanilor, in special in preajma sarbatorilor religioase. Aproape toata lumea va primi colinda de Craciun, va vopsi oua in rosu si le va ciocni de Paste si isi va unge usile si pervazurile cu usturoi de Sfantul Andrei pentru a tine la distanta spiritele rele.

Cultura populara este inca puternica

Cultura populara romaneasca a cunoscut o revigorare in ultimii ani si este in mod constant redescoperita si reinterpretata de designeri si mesteri locali. In special, bluza traditionala romaneasca, adica ia, este purtata de femei de toate varstele si sarbatorita prin intermediul unui festival anual organizat de un ONG local.

Romania este unica si cu siguranta merita atentia pentru concedii si vacante. Daca nu aveti timp pentru un concediu ca la carte, cea mai buna solutie este sa veniti pentru inceput intr-un city break in Bucuresti.