July 21, 2024

Lenjerii de pat: tot ce trebuie sa aveti

Lenjeria de pat din casa ta spune cine esti. Tesaturile pe care le alegeti pentru a va crea mobilierul spun multe despre stilul si personalitatea dumneavoastra. Asadar, este important sa alegeti lenjeria de pat potrivita. Materialele si formele pentru somnul dumneavoastra necesita o atentie deosebita. Asa ca haideti sa descoperim impreuna liniile directoare pentru a mobila patul cu gust si a face cu ochiul la bunastare!

Vezi promotii  si cele mai bune oferte de lenjerii si alegeti produsele care se potrivesc interiorului in care vor fi puse. Aici, sunt de obicei prezentate lenjerii moderne, intr-un numar atat de mare incat va fi complicat sa nu gasesti macar cateva produse bune pentru casa ta, atunci cand vrei sa dai un refresh interioarelor.

Husa pentru saltea

O husa de saltea se pune direct pe saltea, inainte de cearceafuri, pentru a proteja salteaua de praf, bacterii, transpiratie si orice tip de substanta care ar putea patrunde si distruge baza patului. Husa de saltea este aproape intotdeauna confectionata din tesatura de tip terry si are colturi, astfel incat poate fi atasata de colturile saltelei cu ajutorul unor benzi elastice. Alternativ, husa saltelei poate fi din bumbac, inchisa cu legaturi elastice care se fixeaza sub pat. Unele persoane aleg, de asemenea, sa adauge la husa saltelei un dreptunghi de panza cerata, legata de pat cu legaturi, ceea ce este foarte util pentru a preveni absorbtia de lichide in cazul copiilor sau al persoanelor in varsta. Cumpara de fiecare data lenjerii de pat de buna calitate.

Cearceaf

Adevarata rochie a patului, in contact direct cu pielea corpului, vehicul de bunastare in timpul odihnei de noapte. Puteti gasi cearceafuri separate sau seturi de cearceafuri asortate: dedesubt, deasupra, fete de perna in aceleasi culori, modele si tesaturi. Cearsafurile sunt disponibile trei tesaturi principale:

  • Bumbac
  • Flanela
  • Acrilic

Cearceaf cu colturi

Aceasta bucata de tesatura urmeaza acelasi principiu ca si husa saltelei, la care adera perfect, creand baza pe care ne vom odihni. Spre deosebire de partea de sus, partea de jos este mai neteda si mai stransa. Acesta poate fi asortat cu cearsaful de deasupra sau intr-o culoare neutra, pastelata, pentru a se potrivi cu aproape orice model.

Patura

O a doua piele pe care sa o purtati in timpul noptii, pentru a va infasura odihna. Partea moale si confortabila este in contact cu corpul, iar partea mai aspra va servi ca baza pentru paturi suplimentare in sezoanele mai reci. Cearsaful de deasupra ar trebui sa fie mai mare decat cearsaful si decat patul in sine, astfel incat surplusul sa poata fi pliat sub saltea pentru a o infasura si a impiedica patrunderea curentilor de aer din exterior. De aceea se numeste “tucking in”! Pe partea de perna, cearsaful formeaza o clapeta sub care pot fi bagate paturile.

Paturica

Paturica este un element indispensabil pentru a trece iarna. Cald si moale, este de diferite tipuri, in functie de cantitatea si tipul de umplutura. Plapuma este un mijloc intre o patura si o plapuma, mai traditionala ca dimensiune. Un pachet gata facut. Paturica ia forma si dimensiunea husei de plapuma in care urmeaza sa fie introdusa: este, prin urmare, mai versatila si mai moderna.

Husa de plapuma

Fiecare plapuma are propria husa de plapuma, un element cu o dubla functie: sa ofere confort si caldura pielii noastre; sa protejeze plapuma de transpiratie, praf si bacterii. Husa de plapuma este confectionata din bumbac si este disponibila in diferite culori si modele. Ca un fel de punga dreptunghiulara, deschisa lateral pentru a permite intrarea plapumei. Husele de plapuma sunt adesea cu doua fete, cu modele diferite pe fiecare parte.