July 21, 2024

Particularitati ale implanturilor dentare subperiostale: iata sfaturile stomatologilor!

implanturi dentare subperiostale

Medicina stomatologica a ajuns la un nivel de dezvoltare ce permite rezolvarea problemelor fiecarui pacient, indiferent de varsta sau de alte particularitati ale cazului sau.

Cand vine vorba despre persoanele care si-au pierdut unul sau mai multi dinti, este necesara inserarea unor implanturi dentare, adica a unor suruburi de mici dimensiuni realizate din titan, tantal, zirconiu sau alt material 100% compatibil cu organismul uman. Acestea tin locul radacinii dintelui pierdut si pot sustine cu succes o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte obisnuit.

In functie de modul in care a fost pierdut dintele natural, de timpul trecut pana cand pacientul se prezinta la cabinetul stomatologic sau de alte particularitati ale starii sale de sanatate, sunt disponibile mai multe solutii. Este vorba despre implanturi dentare integrate direct in os, zigomatice, subperiostale sau despre asa-numitii „dinti intr-o zi“, solutie care permite amplasarea unei coroane provizorii fixe in aceeasi zi cu operatia de inserare.

Cui ii sunt recomandate implanturi dentare subperiostale si ce beneficii ofera?

Disponibila in clinica stomatologica Dental Premier, solutia este potrivita pentru acei pacienti edentati care sufera de atrofie osoasa severa si nu pot sa beneficieze de implanturi dentare conventionale, plasate direct in osos sau intre oase. Ea este adoptata in cazurile in care nu se poate face reconstructie osoasa.

In loc de un simplu surub, este utilizat un schelet realizat cu ajutorul laserului, care acopera perfect osul maxilar sau mandibular si ofera suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.

Se incepe cu producerea unui model 3D al osului pacientului, pornind de la care se realizeaza scheletul ce urmeaza sa se muleze perfect pe os. Acesta este fixat sub tesutul gingival cu ajutorul unor microsuruburi speciale, pozitionate in zonele ideale pentru fiecare persoana in parte.

Microsuruburile sunt ancorate cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat de asemenea personalizat. Astfel, sunt evitate cu succes formatiuni anatomice si defecte osoase ce altfel ar trebui rezolvate prin proceduri complicate.

implanturi dentare subperiostale

Unul dintre marile avantaje ale acestui tip de implanturi dentare consta in faptul ca nu necesita timp de asteptare pentru vindecare, deoarece sunt concepute astfel incat sa asigure inca de la inceput o stabilitate si o fixare perfecte. Prin urmare, cu lucrarea provizorie fixa atasata in circa 24 de ore pacientul poate sa zambeasca si sa manance imediat, chiar si in cele 3-4 luni care vor trece pana la amplasarea lucrarii fixe definitive.

Datorita utilizarii acestei tehnologii, pacientii au parte de beneficii insemnate pentru starea de sanatate generala, dar si a cavitatii bucale. Este stopata producerea unor fenomene nedorite, precum deplasarea dintilor invecinati cu cei lipsa, si sunt reduse considerabil riscurile de aparitie a unor probleme precum cariile sau boala parodontala. Faptul ca alimentele sunt din nou muscate si mestecate in mod corespunzator se resimte pozitiv si in modul de producere a digestiei si in modul de functionare al organelor interne.

Din punct de vedere estetic, dispare teama de a lasa o impresie neplacuta in timp ce vorbesti sau zambesti, ceea ce are un rol esential in imbunatatirea vietii sociale.

Alege implanturi dentare de calitate, tinand cont de recomandarile medicului, astfel incat sanatatea si calitatea vietii sa aiba doar de castigat!