June 23, 2024

Principalele atracții turistice din Paris

Parisul are de toate. Puține orașe de pe acest Pământ sunt la fel de dramatice și emblematice ca capitala Franței. Dacă ar fi să înconjurați globul și să faceți o listă cu cele mai frumoase orașe ale sale, Parisul, cu monumentele sale unice și străzile încântătoare, s-ar plasa întotdeauna în primele zece.

Încă din Epoca Iluminismului, Parisul, Orașul Luminii, atrage fashioniste, artiști, pasionați de istorie și scriitori, toți inspirați de cultura boemă și de abundența muzeelor ​​și a bulevardelor mărețe. Parisul nu seamănă cu niciun alt loc de pe pământ. Ca să-l citez pe Owen Wilson, „… de la ieșirea din spațiu poți vedea aceste lumini, cafenelele, oameni care beau și cântă. Din câte știm, Parisul este cel mai tare loc din univers”.

Bătăile unice ale inimii Parisului aruncă o vrajă asupra inimii și minții celor care s-au aventurat în acest oraș dramatic. Chiar și scriitorii de călătorii cad sub alura străzilor încurcate, cafenelelor în aer liber și croaziere inspiratoare cu barca de-a lungul Senei. Cu Champs-Élysées și Place des Vosges, Cartierul Latin și Montmartre, Parisul este modelul original pentru alte capitale mondiale majore, toate pretinzând propriul lor prototip de eleganță și sofisticare grandioasă.

Dar de unde începi? Indiferent dacă este prima dată sau data viitoare, există atât de multe de văzut și de experimentat, probabil că te vei simți uimit și chiar puțin copleșit. Începeți cu aceste șase atracții emblematice: două muzee, două monumente și două biserici. Planificați să călătoriți pe Sena, ori de câte ori este posibil, folosind micul distractiv Batobus, cu acoperișul său de sticlă și gama convenabilă de opriri la majoritatea atracțiilor dvs. de top. Acest lucru va face ca ajungerea acolo să devină la fel de parte din aventura dvs. de călătorie ca și sosirea.

Două muzee: Luvru și Orsay

Probabil că știți deja ce două muzee să puneți în fruntea listei dvs. de „de făcut” pentru orice excursie la Paris: Luvru și Orsay. Chiar dacă ați vizitat deja aceste muzee în excursii anterioare, reveniți la ele de data aceasta și de fiecare dată vă aflați în oraș. Arată-ți milă față de tine și plănuiește să vizitezi doar unul dintre aceste edificii colosale pe zi.

Luvru. Nu există multe comparabile cu Luvru. Chiar și pășirea în curte va stârni un icnet în timp ce te confrunți cu marea piramidă de sticlă a lui I. M. Pei. Fotografiile pur și simplu nu-i fac dreptate. Piramida stă ca un fundal uluitor pentru versiunea de jumătate de dimensiune a Arcului de Triumf, o piesă însoțitoare a celuilalt arc al lui Napoleon de la capătul opus al Voii Triumphale („Vederea de Triumf”). Acest arc mai mic este culminat cu carul de bronz tras de cai de la Catedrala San Marco din Veneția, pe care Napoleon l-a furat în 1798 (carul a fost acum înapoiat la domiciliul său de drept și înlocuit cu o copie). În timp ce stai în această curte, clădirea vastă care te înconjoară datează de la veche la mai veche, conținând un castel cetate din secolul al XII-lea într-un palat din secolul al XVI-lea.

Pentru a ajunge la Luvru, luați Batobus și coborâți la stația Luvru. Priviți de partea cealaltă a râului pentru o priveliște uimitoare asupra Orsay, fosta gară, acum transformată în muzeu de artă, pe care o veți vizita într-o altă zi. Aveți un plan solid înainte de a intra în Luvru prin piramidă. Și, cu siguranță, aveți un card de muzeu din Paris pre-achizitionat, astfel încât să puteți sări peste rând.

Pe măsură ce mergi pe acest fost palat, vei merge pe urmele regilor care au cutreierat aceleași săli și galerii, delectându-se cu colecțiile lor neprețuite de picturi și sculpturi. Priviți în jur, în sus, în jos și pe ferestre la luxosul palat în sine, precum și la opera de artă pe care o conține.

Economisiți timp în timpul vizitei pentru Victoria înaripată, Mona Lisa, Venus du Milo și Galeria lui Apollo (unde Regele Soare, Ludovic al XIV-lea, a ținut audiențe). Vizitați Sala des Caryatides pentru a vedea copiile romane ale sculpturilor grecești adunate de regalii francezi, inclusiv patru cariatide, forme feminine care servesc drept coloane, echilibrând galeria muzicienilor deasupra capului lor. Localizați turnul medieval subteran și șanțul de șanț din cetatea regelui Filip din secolul al XII-lea. Aceste ruine au fost descoperite în timpul săpăturii arheologice pentru a elimina și a păstra artefacte inegalabile înainte de construcția piramidei.

Stați în curtea Marly cu acoperiș de sticlă, luminată de soare, cu magnificii și puternicii cai Marly și alte sculpturi din grădinile Château de Marly, palatul de la țară de pe Sena unde Regele Soare și-a distrat cunoscuții apropiați spre sfârșitul anului. domnia lui. Opriți-vă pentru o pauză la Café de pe palierul Scării Mollien. Stați pe terasa cu vedere la curtea lui Napoleon și la piramidă.

Orsay. Pe cât de esențial este pentru dvs. să vizitați Luvru, poate fi și mai important să vă rezervați timp suficient pentru a explora Orsay. Colecțiile de aici sunt atât de uimitoare încât se vor imprima în minte pentru totdeauna. În timp ce rătăciți în această vastă fostă gară, construită pentru a impresiona masele de vizitatori care s-au înghesuit în oraș pentru Expoziția Mondială de la Paris din 1900, veți trece prin cameră după cameră.