July 21, 2024

Tipuri de iluminat si pe care sa il alegi pentru casa ta

Iluminatul este un punct important pentru cei care doresc sa decoreze, fie profesionisti sau proprietari de case, si care doresc sa stie un pic despre iluminat pentru a decora si a face o casa sa arate mult mai calda.

Caracteristici si influenta iluminarii

Caracteristicile si influenta iluminarii in decorarea unei case, in impactul pe care iluminatul il are asupra starilor de spirit si a eficacitatii activitatilor, a fiecaruia dintre membrii familiei, este ceva important si necesar de luat in considerare. Prin urmare, in acest articol e de idei  vom impartasi informatii despre ceea ce este iluminatul, tipurile de iluminat, inclusiv iluminatul direct si iluminatul semi-direct. In momentul in care trebuie sa alegeti corpurile de iluminat, este important sa selectati si un cablu de curent potrivit pentru astfel de corpuri de iluminat si pentru un montaj corect, astfel incat sa nu apara probleme.

Principalele tipuri de iluminat( lustre)  intr-o casa sunt:

1.Iluminat general.

2.Iluminat la fata locului.

Apoi, exista doua tipuri de iluminat suplimentar pentru a decora si a ilumina o casa.

-Iluminare ambientala.

-Iluminat decorativ.

Prin urmare, aceste patru tipuri de iluminare a unei case sunt cele pe care le vom acoperi in acest articol, dar nu inainte de a oferi o recomandare importanta: cea mai buna optiune pentru ca un mediu sa fie iluminat corespunzator este sa combinati in el, diferite tipuri de iluminat.

Iluminat exterior- un punct important

Utilizarea de  iluminat functional si distractiv in aer liber. Deoarece scopul tau este de a infrumuseta casa ta sau de a oferi mai multa securitate, ai multe alternative de iluminat pentru a ilumina exteriorul casei tale. Extinde orele pe care le poti petrece afara sau creaza o atmosfera festiva!

Disponibilitate

Gandeste-te  la tipurile de iluminat disponibile. Selectia dispozitivelor de iluminat este de doua tipuri principale: decorativa si functionala.

 

Utilizeaza corpuri de iluminat decorative la intrarea in casa

Utilizeaza corpuri de iluminat decorative de-a lungul holurilor, pe pereti si la intrarea in hol.

Designul acestor dispozitive de iluminat ar trebui sa completeze aspectul casei si al exteriorului, oferind in acelasi timp o iluminare suficienta pentru protectie, siguranta si functionalitate.

Atunci cand instalezi un felinar de perete, dispozitivul de iluminat ar trebui sa se potriveasca usii si spatiului din jur. Felinare de perete ar trebui sa fie montate usor deasupra nivelului ochilor, aproximativ 60 “la 66” (1,5 la 1,6 m) de la centrul dispozitivului de iluminat la podea. Poti opta pentru felinare post-top pentru a completa stilul felinarelor de perete. Felinarele mari post-top fac o impresie mai buna atunci cand sunt utilizate in spatii deschise mari.

 

Retine ca majoritatea corpurilor de iluminat in stil felinar sunt surse de lumina foarte orbitoare. Acestea extind lumina in toate directiile si pot provoca infiltrari de lumina (in casele altora) sau stralucire care distrage atentia soferilor de masini.

Multi designeri de iluminat au uitat cu totul luminile in stil felinar si folosesc in schimb lumini acoperite (ceea ce reduce stralucirea) si lumini care sunt plasate in interiorul materialului vegetal, astfel incat acestea sa fie complet ascunse.