Vacanta in Toscana – Florenta

Florența este mai mult decât un alt loc de vizitat. Este o flacără care reaprinde artistul sau poetul tău interior. Poate că în noi toți există o pasiune pentru frumos și geniu – pentru conexiuni mai profunde cu oamenii – pentru sărbătorirea generozității unei mâncăruri minunate pregătite cu brio, însoțite de vin grozav. Este în Florența, „Leagănul Renașterii”, unde aceste daruri interioare reapar pentru o viață bine trăită și frumusețea absorbită pe deplin. Vacanța ta în Florența își va revendica locul în mintea și memoria ta după ce te vei întoarce acasă și vei fi pentru totdeauna mai bine pentru asta.

Pregătiți-vă să fiți uimit în timp ce zburați în Florența, găsiți-vă cazarea și îndreptați-vă spre râu pentru prima vedere a Ponte Vecchio. Planificați să petreceți cel puțin cinci zile aici (mai multe, dacă este posibil), locuind pe malul stâng al râului Arno, numit „Oltrarno” (Oltr-Arno- „cealaltă parte a Arno”), la o scurtă plimbare până la Ponte Vecchio. Aici veți deveni „vecini” din secolul al XXI-lea ai familiei Medici, după colțul lor de opulentul Palat Pitti și Grădinile Boboli. Veți fi aproape de restaurante și bistrouri, precum și de magazine alimentare de cartier care oferă o abundență de produse delicioase, delicatese delicioase și pâine proaspăt coaptă, împreună cu vinuri locale excelente și foarte accesibile.

Dacă stați lângă râu pe „cealaltă parte”, veți fi la o scurtă plimbare de două poduri convenabile, dintre care unul este Ponte Vecchio, care vă va duce rapid spre partea mai aglomerată a râului, unde se află cupola Domului. domină orizontul. În timp ce mergeți de-a lungul „voastrului” râu, sau luați prânzul la o masă din fereastra de la Golden View, veți avea în fața întregul spectacol al Ponte Vecchio, cu impozanta Galerie Uffizi care mărginește râul de peste drum și Domul din spatele lui.

Începeți vizita la Florența cu podurile și piețele

Nu există o modalitate mai bună de a învăța orice oraș decât prin căutarea podurilor sale principale (dacă are un râu), precum și a piețelor sau piețelor sale majore. Florența are cel mai fotogenic pod dintre toate, Ponte Vecchio („podul vechi”). Probabil că ceea ce te-a inspirat să vizitezi Florența (Florența) în primul rând a fost să vezi una dintre numeroasele imagini uluitoare ale Ponte Vecchio.

Ponte Vecchio a fost singurul pod peste Arno până în 1218 și va fi ruta principală peste râu în timpul șederii dumneavoastră în Florența. Și ce drum încântător va fi acesta, venind și plecând, cu priveliștile sale și magazinele sale interesante.

Pe Ponte Vecchio există magazine încă din secolul al XIII-lea. Inițial acestea erau magazine de toate tipurile, inclusiv măcelării și peșterii care creau o duhoare jignitoare în zonă. Așa că, în 1593, Ferdinand I a decretat că doar orfevrarilor și bijutierii vor avea voie să-și amplaseze magazinele pe pod. Această hotărâre a fost „pentru a îmbunătăți bunăstarea tuturor în timp ce treceau peste pod”.

Pe lângă învățarea podurilor, va trebui să stăpânești și piețele. Florența este un oraș cu străzi înguste, serpentine, mărginite de canioane înalte de clădiri. Deci, ori de câte ori te apropii de o Piață, vei simți că izbucnești într-o vastitate de spațiu larg deschis. Aceste piețe întinse ale orașului au fost folosite de sute, uneori de mii de ani ca locuri de adunare pentru populație. În piețe au fost anunțate știri importante, iar predicatorii și-au transmis mesajele. Și în piețe aveau loc execuțiile publice.

Piazza della Signoria va fi locul tău pentru a începe să înveți piețele din Florența, situate chiar în afara Palazzo Vecchio, casa palațială a familiei Medici obscen de bogată. Această piață este plină de sculpturi și fântâni, inclusiv o copie a Davidului lui Michelangelo (adevăratul David este acum păstrat și expus la Galleria dell’Accademia). Preotul dominican, Savonarola, și-a organizat arderile vehemente de cărți și artă în Piazza della Signoria. Și aici el însuși a fost ars după ce domnia sa de teroare s-a încheiat.
Urmează Piazza della Republica, înconjurată de arcade maiestuoase, cu un arc de triumf impunător ca intrare și un Carusel. Această piață a fost Forumul în epoca romană. Acum este un loc preferat pentru a lua masa în aer liber la unul dintre restaurantele sale cu baldachin, cu oportunități numeroase de a privi oamenii.
Piazza Santa Croce a fost cândva un loc de adunare unde se țineau adunări publice, iar călugării franciscani predicau mulțimilor. Această piață găzduiește acum artiști locali, care își prezintă și vând creațiile, și multe magazine locale fermecătoare. Întâlnirile și călugării au fost acum înlocuite de animatori de stradă.
Piazzale Michelangelo, cu replica sa bronzată a sculpturii lui David a lui Michelangelo, este cocoțată sus, pe un deal din Oltrarno, oferind una dintre cele mai panoramice vederi ale orașului. În timp ce vă așezați pe acest deal, deasupra cartierului Oltrarno, veți fi la nivelul ochilor cu acoperișul roșu emblematic al Domului de peste râu. Întoarce-te aici târziu în timpul zilei pentru a vedea unul dintre cele mai uimitoare apusuri de soare din Florența