May 21, 2024

Vodka si industria cinematografica: aparitii memorabile ale bauturii in filme celebre

vodka

In universul vast al cinematografiei, detalii precum costumele, muzica sau obiectele de pe platou pot spori autenticitatea si adancimea unei scene. Un astfel de detaliu, adesea trecut cu vederea, dar care a avut aparitii notabile in numeroase filme celebre, este vodka. Aceasta bautura cunoscuta pentru puritatea si versatilitatea ei a devenit nu doar un element de recuzita, ci si un simbol al culturii si identitatii in multe filme.

Daca vrei sa te transpui in acest univers al cinematografiei si sa intri in rolul unui cunoscut personaj iubitor de tarie, intra pe BeiCeVrei si alege sortimentul preferat.

„James Bond” si cocktailul sau iconic – Martini

Incepem lista cu probabil cea mai faimoasa asociere dintre aceasta bautura si cinematografie. Cine nu isi aminteste replica lui James Bond: „Vreau un Martini, agitat, nu amestecat”? Chiar daca cocktailul traditional este facut cu gin, Bond prefera aceasta varianta, contribuid la popularizarea acestei bauturi in intreaga lume.

„The Big Lebowsk” si White Russian

Jeffrey „The Dude” Lebowski, personajul principal din acest film cult, are o dragoste deosebita pentru cocktail-ul White Russian. Alcatuit din vodka, lichior de cafea si frisca, White Russian a devenit aproape la fel de cunoscut ca filmul insusi. Ai incercat acest cocktail? Daca nu, poate este timpul sa-ti prepari unul si sa te bucuri de film.

„Sex and the City” si Cosmopolitan

Carrie Bradshaw si prietenele ei nu au popularizat doar moda si stilul de viata din New York, ci si cocktailul Cosmopolitan. Taria, lichiorul de coaja de portocala, sucul de lamaie si cel de merisoare se combina pentru a crea aceasta bautura roz stralucitoare care a devenit simbolul noptilor lor in oras.

„Lost in Translation”

Filmul, avandu-i in prim-plan pe Bill Murray si Scarlett Johansson, ofera un moment memorabil in care personajul lui Murray, un actor trecut de prima tinerete, filmeaza o reclama pentru vodka in Tokyo. Acest moment nu doar ca reflecta cultura si estetica japoneza, ci si starea introspectiva a personajului.

vodka

„A Clockwork Orange” si Moloko Plus

Desi nu este bautura spirtoasa in forma sa pura, Moloko Plus, licoarea preferata a lui Alex si a bandei sale, contine acest ingredient. Combinatia de lapte, substante interzise si vodka face ca aceasta bautura sa fie atat un simbol al destrabalarii, cat si al manipularii din romanul si filmul „A Clockwork Orange”.

„John Wick”

In aceasta serie de filme, Keanu Reeves interpreteaza un fost asasin care revine in lumea crimei organizate. In secventele pline de actiune si adrenalina, „regina” bauturilor spirtoase joaca un rol secundar, dar semnificativ, pentru sublinierea originilor rusesti ale unora dintre personaje. In mai multe scene, vedem oameni degustand-o intr-un mod care reflecta puterea si rezilienta lor. In acest context, devine nu doar un element de decor, ci si un detaliu care completeaza personalitatea si background-ul personajelor.

In universul cinematografic, vodka nu este doar o simpla bautura, ci un element narativ care adauga profunzime si context multor scene iconice. Aceste aparitii nu numai ca evidentiaza popularitatea bauturii in cultura populara, dar si rolul sau semnificativ in construirea atmosferei si a subtextului unei scene. Asadar, la urmatoarea vizionare a unui film, priveste cu o mai multa apreciere modul in care detaliile, chiar si cele aparent banale, pot spori semnificatia unei secvente cinematografice.