June 23, 2024

Ce diferente exista intre implanturile dentare, in functie de zona in care sunt amplasate?

implanturi dentare

Daca intrebi 100 de medici care este solutia ideala pentru rezolvarea problemelor generate de pierderea unuia sau a mai multor dinti, cu totii iti vor oferi acelasi raspuns. Ei iti vor recomanda inserarea unor implanturi dentare.

Este vorba despre suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, zirconiu, tantal sau alte materiale 100% biocompatibile, care indeplinesc rolul de inlocuire a radacinii dintelui pierdut. Ele pot sustine cu succes o lucrare fixa definitiva care, din toate punctele de vedere, arata si se comporta la fel ca dintii naturali.

Diferentierea tipurilor de dinti

Atat pe arcada inferioara, cat si pe cea superioara, fiecare persoana are cate 16 dinti, deci numarul total este de 32. In functie de pozitia ocupata in cavitatea bucala, ei sunt impartiti in patru categorii diferite:

• cei 8 dinti din fata, 4 sus si 4 jos, poarta denumirea de incisivi si sunt folositi in special pentru a musca alimentele. Ei sunt cei mai vizibili din cavitatea bucala, astfel incat, pentru inlocuirea radacinii lor, este nevoie de implanturi dentare personalizate, in realizarea carora se tine cont de mai multe consideratii estetice;

• dintii din fata sunt incadrati de cei 4 canini, cu rol important in ruperea si sfasierea alimentelor, realizate cu usurinta datorita varfului ascutit al caninilor, in forma literei V;

• in numar de 8, premolarii sunt invecinati cu caninii si folositi pentru zdrobirea si mestecarea alimentelor. Ei se remarca printr-o suprafata plata;

• in spatele gurii sunt localizati cei 12 molari. Plati si cu o suprafata mare, ei contribuie la zdrobirea si mestecarea alimentelor. Vizibilitatea este cea mai redusa, astfel incat, daca se opteaza pentru tratamentul cu implanturi, nu conteaza criteriile estetice, ci cele functionale.

Implanturi dentare variate, in functie de natura dintilor

Progresele realizate de cercetarea medicala si de tehnologie fac posibila inserarea unor suruburi in orice zona a cavitatii bucale. Bineinteles, pentru eficienta maxima, se tine cont de faptul daca pacientul a pierdut incisivi, canini, premolari sau molari. Lucrarea fixa realizata la clinica Dental Premier va imita perfect forma acestora si va indeplini exact aceleasi functii.

implanturi dentare

Zona din cavitatea bucala in care se realizeaza interventia influenteaza in mod direct si pretul. Inserarile realizate in zona din spate, deci pentru premolari si, mai ales, molari, sunt mai ieftine, deoarece contin elemente standardizate. Pe de alta parte, cele pentru incisivi sau canini pot fi mai scumpe, deoarece se recurge la mai multe solutii personalizate.

Avantajele oferite de implanturi dentare

Pacientii obtin numeroase beneficii, indiferent daca este vorba despre inlocuirea unui incisiv, canin, premolar sau molar. De exemplu, e prevenita aparitia unor fenomene nedorite, precum migratia dintilor din apropierea celui pierdut sau tasarea oaselor maxilare si mandibulare.

Increderea in sine si viata sociala au mult de castigat de pe urma faptului ca pacientii pot din nou sa zambeasca si sa vorbeasca in public, fara teama de a produce o impresie neplacuta. In plus, dictia este considerabil imbunatatita.

Cei care au avut parte de aceasta interventie apreciaza si faptul ca pot sa savureze din nou orice fel de mancare, indiferent daca este fierbinte sau rece, lipicioasa sau, dimpotriva, crocanta.

Indiferent de tipul dintelui pierdut, alege cat mai repede tratamentul cu implanturi dentare! Este singurul care te va scuti de probleme si va aduce avantaje insemnate pe termen lung!